Librarie si anticariat on-line

GHID DE CONVERSATIE ROMAN-ARAB

 

Autor(i): George Grigore, Nicolae Dobrisan

Editura: Teora

Anul apariţiei: 2002

Pagini: 102 (12 x 17 cm)

Preţ: 30 Lei

 

DESCRIERE:

Ghidul de fata este destinat celor care, necunoscand limba araba, se afla intr-o Jara araba sau intra in contact cu turijti arabi ce viziteaza Romania. El confine expresii si fraze folosite in diverse situatii prin care trecem in mod obligatoriu in cursul unei calatorii, fari a avea pretentia de a epuiza nici pe departc tntreaga garni a acestei problematic!.

Frazele selectate fac parte din vorbirea culta araba, evitandu-se folosirea expresiilor livrcjti, decele mai multe oriinoperante. De obicei, s-a renunjat la desinenjele din araba clasica, pentru a ujura retinerea si pronuntarea frazelor, in acclati timp am folosit si cateva turnuri de frazi specifice limbii vorbite, cum ar fi verbele juxtapuse a1 altele, pentru a evita recurgerea la constructiile cu propozitii subordonate, foartc greoaie a! clasicizate. Tot pentru evitarea tonului clasicizant, am introdus rostirea prefixului personal de persoana I singular prezent comun tuturor idiomurilor vorbite, respectiv am generalizat rostirea cu a -, evitand folosirea lui u -, si am introdus verbul dialectal saf – yesuf „a vedea”. Ghidul foloseste pentru limba araba transcrierea in alfabctul latin adoptata de arabistii din multe jari.

Pentru simplificarea acestei transcrieri, am folosit in loc de a semnul  din limba romana, iar in loc de h. semnul kh utilizat pe scara larga in transcrierile facute de arabi. Trebuie mentionat faptul ca loate ghidurile de conversatie dintr- o limba striina in limba arabi folosesc pentru araba Iranscrierea latina, deoarece scrierea arabi este destul de complicata.

Lucrarea este structurata in capitole tematice, care trateaza o mare diversitate de activitati si situatii. Expresiile prezentate sunt simple, iar scrierea foloseste caractere latine, dupa regulile adoptate de arabistii din multe alte tari.

Ghidul cuprinde:
– formule de salut
– felicitari, multumiri, scuze, pareri, confirmari, refuzuri

precum si fraze uzuale pe care le puteti folosi:
– in calatorii
– la cumparaturi
– la hotel
– la restaurant
– la medic
– la posta
– la telefon
– la coafor
– in muzee
– la diverse manifestari sportive

Cartea este noua.

Ne gasiti si pe Facebook: www.facebook.com/carti.regale

http://www.cartiregale.ro

Tel 0746407499

111

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: