Librarie si anticariat on-line

INSULA LUI EUTHANASIUS

Autor(i): Mircea Eliade
Editura: Humanitas
Anul apariţiei: 1993
Pagini: 320 (13 x 20 cm)
Preţ: 25 Lei

DESCRIERE:
Cartea aceasta e cea mai substantiala culegere de eseuri si articole adunate in volum de Eliade inainte de a se stabili definitiv in strainatate. Ele acopera periada 1931-1939 si au fost reunite parca pentru a releva, sub unghiuri variate, structura, functiile si dialectica simbolului inteles ca forma ireductibila a culturii si a spiritului. Nu este intamplatoare, asadar, asezarea lor sub semnul lui Eminescu.

Nota
Prezenta editie reproduce volumul aparut in 1943, la Fundati regala pentru Literatura si Arta.

In transcrierea textelor care fac obiectul reeditarii s-a aplicat un principiu de baza: s-au pastrat formele de limba atestate in epoca sau caracteristice autorului, in timp ce grafiile s-au adaptat normelor ortografice in vigoare. Astfel s-au pastrat, de exemplu, ca atare formele sunt si m. pl. cari precum si unele particularitati lexicale, ca: acheeni, saduceeni, omeric, yogin, ugro-finiene, inexhaustibila, parafernalia, inchoat, jaratec, salbatec etc. in rest, s-au efectuat operatii de rutina; unificari de lexic, verificarea, in limita posibilitatilor, a citatelor, numelor proprii etc., eliminarea evidentelor greseli de tipar. Citatele in limba franceza au fost traduse in note cu mentiunea: n. ed.
– Editura

MIRCEA ELIADE (Bucuresti, 28 februarie 1907 – Chicago, 22 aprilie 1986):
A facut studii de filozofie la Bucuresti, incheiate cu o teza despre filozofia Renasterii (1928) si la Calcutta, India (decembrie 1928 – decembrie 1931). Isi sustine doctoratul in filozofie, la Bucuresti, cu o lucrare asupra gandirii si practicilor yoga (1933). Intre anii 1933 si 1940, simultan cu o intensa activitate teoretica, beletristica si publicistica, tine cursuri de filozofie si de istoria religiilor la Universitatea din Bucuresti. In timpul razboiului, este atasat cultural al ambasadei Romaniei la Londra (1940-1941) si al delegatiei romane la Lisabona (1941-1945). Din 1945 se stabileste la Paris, unde preda istoria religiilor, intai la Ecole Pratique des Hautes Eutdes (pana in 1948), apoi la Sorbona. Invitat in S.U.A., dupa un an de cursuri tinute ca Visiting Profesor pentru “Haskel Lectures” (1056-19570, accepta postul de profesor titular si de coordonator al Catedrei de Istoria Religiilor (din 1985, Catedra “Mircea Eliade”) a Universitatii din Chicago

Cartea este in stare foarte buna, bine intretinuta, ca noua.

Puteti achizitiona aceasta carte de la CARTI REGALE
Telefon: 0746.407.499, 0724.942.514
http://www.cartiregale.ro

Ne gasiti si pe Facebook: http://www.facebook.com/carti.regaleIMG_0069

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: