Librarie si anticariat on-line

INTELIGENTA EMOTIONALA de DANIEL GOLEMAN

 

Puteti achizitiona aceasta carte de la CARTI REGALE

Telefon: 0746.407.499, 0724.942.514

www.cartiregale.ro

Autor(i): Daniel Goleman

Editura: Curtea Veche

Anul apariţiei: 2008

Pagini: 428 (16 x 22 cm)

Preţ: 35 Lei

 

DESCRIERE:

Cartea lui Daniel Goleman a marcat o revoluţie uluitoare în psihologie prin analiza importanţei covârşitoare a emoţiilor în dezvoltarea personalitãţii umane. Studiul sãu ne explicã cum, atunci când ne înţelegem sentimentele, situaţia în care ne aflãm devine mai limpede. Descoperim chiar un nou mod de a privi cauzele bolilor care ne macinã familia şi societatea.
Preluând rezultatele cercetãrilor asupra creierului şi comportamentului, autorul propune extinderea conceptului de inteligenţã. Este binecunoscut termenul de IQ – coeficientul care mãsoarã inteligenţa umanã înnãscutã şi care nu prea poate fi ameliorat pe parcursul vieţii. O asemenea înţelegere nu explicã, de pildã, situaţiile în care persoane cu un IQ mediu sau relativ scãzut au cunoscut un mare succes.
De aceea, autorul a deschis calea unei psihologii care acordã un interes egal şi inteligenţei sentimentelor. Inteligenţa emoţionalã (EQ) presupune în primul rând conştientizare de sine, autodisciplinã şi empatie. Ea dã seama de felul în care ne controlãm impulsurile şi sentimentele. Vestea bunã este faptul cã inteligenţa emoţionalã poate fi îmbunãtãţitã. Deşi copilãria este extrem de importantã în punerea unor baze solide pentru dezvoltarea inteligenţei emoţionale, ea poate fi îmbunãtãţitã şi cultivatã inclusiv la vârsta adultã.La zece ani de la apariţia primei ediţii în limba englezã, studiul inteligenţei emoţionale a cãpãtat proporţiile unui domeniu ştiinţific autonom în slujba cãruia lucreazã un numãr impresionant de cercetãtori folosind cele mai avansate metode tehnologice. Astãzi inteligenţa emoţionalã se predã în şcoli şi universitãţi, competenţele sale au devenit criterii de angajare sau de promovare în carierã, iar programele de educaţie pe baza sa au devenit punctul de plecare în politicile sociale de prevenire a îmbolnãvirilor sau criminalitãţii. Toate acestea au început în urmã cu zece ani, de la formidabila carte a lui Daniel Goleman, Inteligenţa emoţionalã.

Cartea lui Goleman este împărțită în cinci părți care tratează subiectul inteligenței emoționale de la explicarea noțiunii la explicarea modului în care inteligența emoțională poate fi folosită și costurile “analfabetismului” emoțional:

 • Creierul emoțional
 • Natura inteligenței emoționale
 • Inteligența emoțională aplicată
 • Oaze de oportunități
 • Alfabetul emoțional

Fiecare parte tratează mai multe aspecte care duc la atingerea EQ și care cumulat duc la starea de a ne “simți bine în propria piele”, o definiție simplificată a obiectivului cărții. În total sunt 16 capitole:

 1. Pentru ce există sentimentele?
 2. Anatomia unui blocaj emoțional
 3. Când a fi deștept este o prostie
 4. Cunoaște-te pe tine însuți
 5. Înrobit de patimi
 6. Aptitudinea de a stăpâni
 7. Rădăcinile empatiei
 8. Artele sociale
 9. Dușmani intimi
 10. Conducând cu inima
 11. Minte și medicină
 12. Creuzetul familiei
 13. Trauma și reînvățarea emoțională
 14. Temperamentul nu este predestinat
 15. Costurile analfabetismului emoțional
 16. Școlarizarea emoțiilor

Iar toate duc spre ceea ce este sinteza inteligenței emoționale:

…există un cuvânt de modă veche care definește toate calitățile pe care le reprezintă inteligența emoțională, și anume caracter…. iar leagănul caracterului este autodisciplina; o viață plină de virtuți, așa cum au constatat filozofii de la Aristotel încoace, se bazează pe autocontrol.

Cartea este in stare foarte buna, nefolosita.

Ne gasiti si pe Facebook: www.facebook.com/carti.regaleinteligenta-emotionala-editia-a-iii-a_1_fullsize

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: