Librarie si anticariat on-line

MINTI SCLIPITOARE, MINTI ANTRENATE. FII PROPRIUL TAU LIDER de AUGUSTO CURY

 

Puteti achizitiona aceasta carte de la CARTI REGALE

Telefon: 0746.407.499, 0724.942.514

www.cartiregale.ro

Autor(i): Augusto Cury

Editura: For You

Anul apariţiei: 2011

Pagini: 172 (14 x 20 cm)

Preţ: 13 Lei

 

DESCRIERE:

Minţi sclipitoare, minţi antrenate. În această carte inedită – prima dintre cele două existente în acest volum – Augusto Cury împărtăşeşte cu cititorii reflecţiile sale asupra fascinantei lumi a minţii umane.
Suntem singura specie, dintre milioanele existente în natură, care gândeşte, care are conştiinţă de sine şi îşi scrie povestea. Un privilegiu de nedescris. Dar am scris, oare, o poveste care ne eliberează – sau una care ne întemniţează? Mulţi trăiesc in societăţi libere, dar sunt sclavii emoţiilor lor. Nu-şi antrenează psihicul pentru construirea unei iubiri inteligente şi a unei minţi sclipitoare – şi, de aceea, dezvoltă tulburări psihice care îi controlează şi îi sufocă pe ceilalţi.
Toţi vrem să avem o minte sănătoasă, alimentată cu bucurii, liberă, sigură pe ea, flexibilă, creativă, dar foarte adesea ne lăsăm, în mod iresponsabil, mintea liberă, nesupravegheată şi neprotejată. Minţile timide, agitate, anxioase, imature, pesimiste, înspăimântate, oscilante şi depresive sunt consecinţa acestei lipse de administrare şi protecţie. Minţi sclipitoare, Minţi antrenate abordează aceste teme, pe baza Teoriei Inteligenţei Multifocale, pe care autorul a dezvoltat-o de-a lungul a peste 25 de ani.
Dacă am compara mintea umană, cu un minunat teatru, unde credeţi că se află majoritatea oamenilor? Pe scenă, regizând sau jucând piesa – sau în sală, ca spectatori pasivi ai conflictelor, pierderilor şi dramelor care au loc? Dar dumneavoastră, unde vă aflaţi? Pe scenă sau în sală? A fi actor principal în teatrul vieţii, nu înseamnă să nu dai greş sau să nu suferi. Înseamnă să-ţi faci şi să-ţi refaci propria poveste personală, să-ţi recunoşti greşelile şi să înveţi să-ţi gestionezi gândurile şi emoţiile.
În a doua carte, Fii propriul tău lider, veţi descoperi instrumentele necesare pentru a deveni autorul propriei istorii şi pentru a face din viaţa dumneavoastră, un mare spectacol. Ieşiţi din public! Urcaţi pe scenă! Găsiţi-vă curajul să fiţi propriul vostru lider.
Trăim într-o epocă minunată: noile tehnologii ne permit accesul, în doar câteva minute, la cunoaşterea acumulată de secole şi putem străbate lumea, fără să ieşim din casă. Cu toate acestea, niciodată n-au existat atâţia oameni singuri, atâţia oameni atât de puţin dezvoltaţi la nivel emoţional şi atât de puţin realizaţi. Ce se întâmplă cu noi? De fapt, trebuie să cucerim încă o frontieră – poate cea mai importantă dintre toate: cea a spaţiului nostru lăuntric. Dacă nu ne cunoaştem pe noi înşine, niciodată nu vom fi capabili să trăim viaţa pe care o merităm.
De-a lungul acestor pagini, reputatul autor Augusto Cury ne învaţă să cunoaştem, să gestionăm şi să ne controlăm emoţiile, pentru a fi, cu adevărat, propriii noştri lideri şi autorii vieţii noastre – adică, fiinţe umane cu adevărat libere.

CUPRINS:

Introducere … 6

Capitolul 1 Iubirea inteligentă şi minţile sclipitoare … 75
Capitolul 2 Minţi antrenate … 32
Capitolul 3 Minţi nepregătite … 47
Capitolul 4 Minţi care se autocunosc … 52
Capitolul 5 Minţi agitate … 68

Bibliografie … 90
Portal Inteligencia … 92

Fii propriul tău lider

Prefaţă … 96
CAPITOLUL 1 Ultima frontieră a ştiinţei: descoperirea a ceea ce suntem … 98
CAPITOLUL 2 N-am fost învăţaţi să fim propriii noştri lideri … 103
CAPITOLUL 3 Pătrunderea în mintea umană: imaginea ei ca teatru … 110
CAPITOLUL 4 Cealaltă faţă a poveştii … 115
CAPITOLUL 5 A urca pe scenă sau a rămâne în public: aceasta-i întrebarea! … 121
CAPITOLUL 6 înţelegerea teatrului din mintea umană … 126
CAPITOLUL 7 Cei trei actori secundari din teatrul minţii … 137
CAPITOLUL 8 Tehnici psihologice pentru a fi propriul lider … 140

Consideraţii finale … 152
Cărţi de Augusto Cury … 157

EXTRAS DIN CARTE:

pag. 15-16

Capitolul 1 Iubirea inteligentă şi minţile sclipitoate

Iubire versus raţiune

Mintea umană este ca pendula unui ceas care oscilează între raţiune şi emoţie. Capacitatea noastră de a tolera, de a ne solidariza, de a ne dărui, de a ne amuza, de a crea, intui şi visa sunt câteva dintre minunile ce se ivesc din acest pendul complex. Iubirea reprezintă rodul său cel mai minunat. Atenţie la deviaţiile acestui pendul!
Dacă suntem prea puţin raţionali şi prea emoţionali, vom trăi nenumărate „dureri de cap”, ne vom construi singuri conflicte.
Ne va fi teamă în faţa unor lucruri mărunte, vom fi neliniştiţi din pricina unor fapte care încă nu s-au petrecut, vom fi tulburaţi de fantezii prosteşti, vom fi îngrijoraţi de criticile şi părerile altora. Iubirea nu va fi inteligentă, va fi o pasiune maladivă: intensă, dar agresivă; puternică, dar care va controla; va dărui, dar va cere în schimb. Iubirea lipsită de inteligenţă e descentrată, reduce capacitatea de a face alegeri şi denaturează arta de a învăţa.
Pe de altă parte, dacă suntem prea puţin emoţionali şi excesiv de raţionali, vom iubi puţin, ne vom dărui, dar dăruirea va fi precară şi visele noastre vor fi limitate. Vom fi lipsiţi de strălucire, deşi e posibil să fim aplaudaţi de societate; vom fi nefericiţi, chiar dacă dispunem de sume mari de bani; vom fi imaturi, chiar şi cu o cultură academică remarcabilă. Cei care îşi programează programul, aproape numai sub influenţa raţiunii, sfârşesc în noroiul plictiselii, nu cuceresc, sunt previzibili, anchilozaţi, lipsiţi de creativitate. Nu-i încântă pe ceilalţi şi nu se încântă nici pe ei înşişi.
Iubirea are nevoie de doze mari de emoţie – dar şi de doze moderate de raţiune. Trebuie să-şi asume riscuri, dar fără a lăsa deoparte cântărirea consecinţelor. Are nevoie de dăruire, dar fără a aştepta prea mult în schimb. Iubirea lipsită de fundamentul raţiunii generează supra-protecţie. Iar supra-protecţia înăbuşă creativitatea, blochează capacitatea de a înfrunta provocările, întemniţează fermitatea.

Iubirea inteligentă

Iubirea inteligentă constituie fundamentul pentru o minte sclipitoare, hrăneşte sănătatea psihică, lărgeşte orizonturile intelectuale, eliberează imaginaţia, stimulează arta de interiorizare, ascute…

 

Cartea este in stare foarte buna, putin folosita.

Ne gasiti si pe Facebook: www.facebook.com/carti.regale

libris-minti-sclipitoare-minti-antrenate-fii-propriul-tau-lider-augusto-cury-83997

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: